Pilot - projekt povoljnijeg prijevoza redovnih studenata

U Europskoj godini mladih na temelju Zaključka Vlade RH od 19. rujna 2022. uvodi se pilot - projekt povoljnijeg prijevoza redovnih studenata kojim se po jedinstvenoj cijeni mjesečne karte od 75,00 kn ( 9,95 eura ) omogućava neograničeno korištenje željezničkog prijevoza za oko 113 000 redovnih studenata na području RH. 

Pilot - projekt provodit će se od 1. listopada 2022. do 30. rujna 2023. godine.

Pilot - projekt obuhvaća neograničena svakodnevna putovanja vlakom od mjesta stanovanja do mjesta studiranja i povremena putovanja, kao što su jednodnevni izleti, odlasci liječniku, na ljetovanje i druga putovanja, u 2. razredu redovnih vlakova na području RH.

Realizacija pilot - projekta doprinijet će povećanju mobilnosti studenata, zaustavljanju iseljavanja u urbane sredine i podršci demografskoj revitalizaciji, poboljšanju životnog standarda građana i poticanju korištenja željezničkog prijevoza.

Dodatne informacije vezane uz ostvarivanje prava na povoljniji prijevoz studenata nalaze se na internetskoj stranici HŽPP-a https://www.hzpp.hr/povoljnija-putovanja-studenata ili ih studenti mogu zatražiti upitom na email: studenti@hzpp.hr.

 


  •   Datum objave: 28.09.2022, 13:53h

 

Studentski centar Šibenik
Copyright © 2023 • www.scsi.hr • Sva prava pridržana • Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja